Continuous Improvement
Wat hebben bedrijven als Toyota, Motorola en General Electrics gemeen? Waarom zijn ze keer op keer hun concurrenten te snel af? Hoe zijn ze zo grenzeloos succesvol geworden? Het antwoord is simpel: ze zetten klantwaarde voorop, zijn hun ego voorbij en onverminderd kritisch op hun eigen handelen. De aanpak van deze grondleggers van Lean en Six Sigma staat garant voor strakke processen en optimaal rendement.

Afrekenen met verspillingen?
Hallo Lean en dag nodeloos gecompliceerde processen, overbodige controlemomenten en belachelijk grote voorraden! Door volhardend te werken aan stiptheid, kwaliteit en flow, creëren we stabiele operationele processen. De effectieve DMAIC projectstructuur is de basis voor Six Sigma verbetertrajecten. We gebruiken metingen, statistiek en data-analyse om variatie en defecten te minimaliseren en komen zo tot een optimaal resultaat.

Een continue verbetercultuur zorgt voor focus op klantwaarde.
Daardoor wordt je organisatie robuuster, scherper en vlotter. Dat leidt tot kostenreductie, betere efficiency en optimale flow. Total commitment van het management door het voorleven van het nieuwe DNA zorgt voor gemotiveerde medewerkers en een succesvolle cultuurtransformatie. Continue verbeteren is lange termijn-werk: het vergt volharding en finetuning. Het kan altijd beter! En dat is fijn: zo blijf je de concurrentie voor!

Maar hoe pakken we dat dan aan?
Je hebt al opgemerkt dat ik het telkens heb over “we”. Zo’n cultuurtransformatie is ook echt teamwork, waarbij total-commitment van het topmanagement nodig is. Ik ga eerst met jou en je team aan de slag zodat jullie klaar zijn voor wat komen gaat. En zodra de top verbetering “ademt”, sta ik als coach en adviseur aan jullie zijde bij de uitrol van het verdere traject. Uit jullie eigen mensen vormen we een verbeterteam, dat in workshops leert klantwaarde, bottlenecks en verspillingen te herkennen. De enthousiaste teamleden worden opgeleid in het zèlf draaien van verbetertrajecten. Gevolg?……Je hoeft als leidinggevende niets meer “over de buhne” te krijgen; medewerkers gaan zèlf aan de slag met procesverbetering! Jij geeft richting en schept de kaders, zij pakken hun verantwoordelijkheid, vormen ideeën en voeren veranderingen door.

De mogelijkheden zijn legio. Met de verschillende “tools” van Lean en Six Sigma kan de werkvloer, van productiehal tot kantoortuin, worden getransformeerd tot een prettige werkomgeving, die je met trots aan je klanten laat zien. Je kunt met een losse workshop snel tot resultaat komen; een enkel proces met de DMAIC-projectstructuur aanpakken, of ècht aan de slag met een cultuurtransformatie.

Als het je als muziek in de oren klinkt om grip op de zaak te krijgen, van omslachtige procedures af te komen, minder voorraad , een voorsprong op de concurrentie, gemotiveerde medewerkers en tevreden klanten te hebben; dan is continue verbeteren iets voor jou!

Neem contact met me op en ik vertel je hoe we samen jouw zaak tot grote hoogten stuwen!

icf-logo

MYOB | Markt 32 | 4931 BT Geertruidenberg

info@mindyourownbiznizz.nl

+31 6 466 16 292


© 2019 Mind Your Own Biznizz

Design website

deOverkantontwerpers.com

Sluit Menu